WAAROM LOPEN WANNEER JE KAN DANSEN...

Wie zijn wij

1986, de oprichting van dansschool Bolero in Bonheiden door Monique Van Dal is een feit. Aanvankelijk was Bolero een dansschool waar alleen maar klassiek ballet werd aangeboden.  In 1999 werd er een tweede dansdiscipline toegevoegd, popdance, onder leiding van Gwen Symons.

In 2001 besloot Monique Van Dal dat het tijd was om de fakkel door te geven. Ondertussen was Bolero een bloeiende dansschool en werd er nog een nieuwe stijl geïntegreerd, modern. Ook verschillende dansdocenten engageerden zich voor onze dansschool en hebben er voor gezorgd dat Bolero bekend staat voor dansplezier voor jong en oud.

Sinds september 2004 werden nog enkele dansdisciplines toegevoegd: kleuterdans en moderne dans voor jongens en meisjes jonger dan 12 jaar. Niet veel later startten we ook met een dansgroep voor dames. Tenslotte bieden we sinds 2015 lessen hiphop aan.  Daarnaast ontvangen wij ook kinderen met een lichte tot matige verstandelijke beperking met open armen bij G-dans!

Bolero is uitgegroeid van een kleine vereniging tot een heuse dansgroep van meer dan 350 dansers waar je les kan volgen in verschillende dansstijlen, ondersteund door een enthousiast team van lesgevers! Daarnaast wordt Bolero geleid door een bestuur bestaande uit zeven personen met Machteld De Vuyst als voorzitster.

Van klein (4 jaar) tot groot (damesgroep): iedereen is van harte welkom in dansschool Bolero!

WAAROM LOPEN WANNEER JE KAN DANSEN...

Wie zijn wij

Dansen

Een dansjaar bij dansschool Bolero is gelijklopend met een schooljaar. We beginnen in september met onze lessen, tijdens de schoolvakanties nemen we even rust en eind juni sluiten we het dansjaar af. Op elke weekdag staan lessen gepland, behalve op feest- en vakantiedagen. De danslessen gaan door in Sporthal Berentrode en de sportzaal van school GEKKO in Bonheiden. Tijdens de lessen werken we elk jaar naar een groots dansoptreden toe. Het DANSFESTIVAL (voor de dansers vanaf het middelbaar) gaat door in GC 't Blikveld in Bonheiden. Het KINDERDANSFESTIVAL (van kleuters tot 6de leerjaar) gaat door in CC Zwaneberg te Heist op den Berg.

Activiteiten

Daarnaast organiseren we elk jaar een aantal terugkerende activiteiten, waar iedereen van harte welkom is. In november starten we met de pasta-avond in de polyvalente zaal van GC ’t Blikveld. Rond 6 december komt de Sint op bezoek voor onze dansers en brengt hij voor alle aanwezige kindjes een geschenkje mee. Ook broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes van onze dansers heten we welkom op deze spetterende namiddag. Ook de activiteiten, georganiseerd door de cultuurraad en sportdienst van onze gemeente, ontbreken niet op onze kalender (bv sportdoebeurs, roefel,…).

Vele helpende handen maken het werk lichter. Wilt u ons graag helpen op een van onze activiteiten of voor het voorzien van kostuums, laat het ons gerust weten!

Prijzen

Je betaalt bij inschrijving per uur dansles per week, voor het ganse dansjaar. De prijs is een totaal bedrag voor de deelname aan de lessen, jaarlijkse bijdrage voor verzekering en een DVD van de dansvoorstelling, die je nadien krijgt. Lidgeld dient betaalt te worden op rekeningnummer BE39 7340 0325 0519 met als mededeling 'Naam dansend lid + ingeschreven dansstijlen', pas na betaling is je inschrijving bij onze dansschool volledig in orde.

Alle dansstijlen gaan één keer per week door, behalve voor klassiek ballet kan je opteren voor één uur of voor twee uur les per week. Wij raden echter ten zeerste aan om voor klassiek ballet twee uur per week te kiezen, omwille van de moeilijke technische basis van deze dansstijl.

Voor sommige dansstijlen (Yoga, Kidsyoga en Salsa) wordt er gewerkt met een 10-beurtenkaart. De 10-beurtenkaart kan aangevraagd worden via info@bolerobonheiden.be met vermelding van persoonlijke gegevens (naam, adres, geboortedatum). Na betaling op rekeningnummer BE39 7340 0325 0519 met als mededeling 'Naam dansend lid + 10beurtenkaart' zal de kaart aangemaakt worden.

Overzicht

Kleuterdans, G-dans, Dames, Klassiek ballet, Moderne dans, Popdance, Hip hop en Breakdance

Aantal lesuren Prijs voor ganse dansjaar
1 lesuur/week € 90
2 lesuren/week € 145
3 lesuren/week € 200
4 lesuren/week € 255
5 lesuren/week € 310

 

Yoga, Kidsyoga en Salsa

10-beurtenkaart    €80

De Vuyst Machteld
De voorzitter